Αυστριακή τηλεόραση για την λίμνη

Σε έναν από πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αυστριακών, την Ελλάδα, ήταν αφιερωμένο το 14 ωρών ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που παρουσίασε. Το αφιέρωμα έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης.

Περιελάμβανε διαδοχικά πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονταν, με την δεξιοτεχνία των δημιουργών τους, οι φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου. Προβλήθηκαν επίσης οι αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία. Έδειξε καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στις περιοχές αναφοράς των ντοκιμαντέρ.

“Ελλάδα : Από τις κορυφές (των βουνών) έως τη θάλασσα” ήταν ο τίτλος του πρώτου ντοκιμαντέρ με θέμα την Ήπειρο. Ακολουθούσε το δεύτερο με τίτλο “Θεσσαλία” που πραγματευόταν από τα στενά της Χαλκίδας μέχρι τον Όλυμπο και τα Μετέωρα.

Στο τρίτο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική” παρουσιάζονταν η δεύτερη μεγάλη πόλη της Ελλάδας με την ιστορία και τα αξιοθέατα της. Επίσης παρουσιάζονται μαζί και οι τρεις χερσόνησοι Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αγίου Όρους με τις “ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές” τους.

Σε “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” αναφερόταν το τέταρτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος. Προβάλλοντας, μεταξύ άλλων τη Λίμνη της Κερκίνης, την Αμφίπολη, την Καβάλα και την Κομοτηνή με τις μουσικές και τις άλλες λαογραφικές παραδόσεις της περιοχής.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>