Φοιτητές ψυχολογίας 33 ευρωπαϊκών χωρών στην λίμνη Κερκίνη

Η EFPSA είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φοιτητικών Συλλόγων Ψυχολογίας, ένας μη κερδοσκοπικός φοιτητικός οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί εθελοντικά από φοιτητές ψυχολογίας 33 ευρωπαϊκών χωρών, με σκοπό να προσφέρει στους φοιτητές ευκαιρίες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την ψυχική υγεία και την επιστήμη της Ψυχολογίας.
Οι φοιτητές της EFPSA οργανώνουν κάθε χρόνο 12 διαφορετικές εκδηλώσεις ανά την Ευρώπη, μία εκ των οποίων είναι και το EFPSA.

To European Summer School (ESS), πραγματοποιήθηκε φέτος στη λίμνη Κερκίνη και φιλοξενήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Ερωδειος. Το ΕSS είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση του οργανισμού, και η πιο επιστημονικά προσανατολισμένη. Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου προγράμματος, 36 φοιτητές από όλη την Ευρώπη σχημάτισαν 6 ερευνητικά γκρουπ, και υπό την καθοδήγηση 6 διδακτορικών φοιτητών ανέπτυξαν ένα ερευνητικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί από τους ίδιους σε ένα διάστημα ενός έτους.
Οι 6 έρευνες του ESS, υπάγονται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό θέμα-ομπρέλα, το οποίο φέτος είναι “Επικοινωνία και Μάθηση στην Ψηφιακή Εποχή“.
Στις άρτιες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Ερωδιός, το οποίο ξενοδοχείο ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις συνεδρίων αλλά και με την γαλήνη και την υπέροχη θέα στην λίμνη, η οποία αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για το όλο project, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το φετινό European Summer School του EFPSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>