Η λίμνη κερκίνη με την σπάνια φυλή αγροτικών ζώων

Ένα τοπίο βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής.

Το τοπίο της λίμνης στη Βόρεια Ελλάδα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής γαληνεύει το νου και ηρεμεί το βλέμμα. Ο λόγος για την τεχνητή λίμνη Κερκίνης στο νομό Σερρών, 98 χλμ. βόρεια της Θεσσαλονίκης και 35 χλμ. από τις Σέρρες.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της, εκτός από τη μαγική εικόνα της υδάτινης αγκαλιάς της, δεν είναι άλλα από την παραποτάμια βλάστηση, τα νούφαρα και την πληθώρα ψαριών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, λοιπόν, ότι πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους υγροτόπους της Ελλάδας.

Στα όσα επιβάλλεται να κάνει κανείς εδώ για να απολαύσει όλη τη μαγεία του τόπου και την φυσική ομορφιά της λίμνης στο μεγαλείο της, οπωσδήποτε μια βόλτα με «πλάβα» στα ήρεμα νερά της.

Το αξιοπερίεργο με τη λίμνη Κερκίνη είναι το γεγονός ότι από τους 2.000 συνολικά νεροβούβαλους που βρίσκονται στη χώρα, οι 1.600 περίπου εντοπίζονται γύρω από τη λίμνη Κερκίνη. Η σπάνια αυτή φυλή αγροτικών ζώων έχει μπει σε πρόγραμμα διατήρησης από τη δεκαετία του 1990 λόγω κινδύνου εξαφάνισής της.

πηγή https://www.newsbeast.gr/travel/arthro/6604264/i-limni-tis-elladas-me-tin-spania-fyli-agrotikon-zoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>