Το καζάν ντιπί που έκλεψε την παράσταση

Η γεύση του θα ξετρελάνει όλους όσους επιθυμούν ένα επιδόρπιο έξω από τα συνηθισμένα, ακριβώς όπως έκλεψε τις εντυπώσεις στο test the taste του money show!

καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα λίμνη κερκίνη Erodios hotel
καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα λίμνη κερκίνη Erodios hotel

Στο Money Show Thessaloniki δέκα χιλιάδες σύνεδροι μέσα από 100 ανοικτές και 50 κλειστές εκδηλώσεις και 11 διαφορετικά FORA που συγκεντρώνουν επίλεκτα ειδικά κοινά. Την Παρασκευή 27 Απριλίου στην εκδήλωση test the taste την παράσταση έκλεψε το καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα που πρόσφερε το εστιατόριο του ξενοδοχείου Ερωδιός.

Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο Σουλτάνος ζήτησε από των υπηρέτη του Ιμάμη, να του φτιάξει ένα γλυκό. Για κακή του τύχη έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε ¨Καζάν Ντιπί¨ δηλαδή ο πάτος του καζανιού. Έτσι έσωσε των αποκεφαλισμό ο Ιμάμης και ως σήμερα συνεχίζεται η παράδοση αυτού του γλυκού.

Το αυθεντικό καζάν ντιπί φτιαχνόταν με βουβαλίσιο γάλα. Την μυστική αυτή συνταγή εξέλιξε το εστιατόριο του ξενοδοχείου Ερωδιός, στην περιοχή όπου τα βουβάλια αποτελούν το σήμα κατατεθέν της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>